ua en ru

Ostchem має намір в 2014 р. інвестувати в розвиток черкаського "Азоту" 184 млн грн

Холдинг Ostchem, що об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, в 2014 р. має намір інвестувати в розвиток черкаського ПАТ "Азот" 184 млн грн.

Холдинг Ostchem, що об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, в 2014 р. має намір інвестувати в розвиток черкаського ПАТ "Азот" 184 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

Згідно з повідомленням, з цієї суми на капітальні ремонти буде направлено 138,5 млн грн, на модернізацію виробництва - 34 млн грн, на реалізацію інвестиційних програм - 8 млн грн.

Зокрема, зазначають у прес-службі, "Азот" вже розпочав проведення планового капітального ремонту в цеху А-5 з виробництва аміаку. Загальний обсяг інвестицій, які будуть спрямовані на реалізацію проекту, складе 15 млн грн.

У компанії очікують, що модернізація цеху А-5 дозволить ПАТ "Азот" збільшити обсяг виробництва аміаку на 300 тонн на добу, а також істотно знизити споживання природного газу, теплової та електричної енергії.

"Очікуваний річний ефект від вкладених інвестицій складе близько 30 млн грн. Крім того, впровадження найбільш інноваційних технологій дозволить значно зменшити вплив виробництва на навколишнє середовище і знизити виробничі ризики", - також повідомляють у прес-службі.

При цьому повідомляється, що в рамках літньої ремонтної кампанії 2014 р. черкаський "Азот" вже провів модернізацію цеху аміаку А-3 (розмір інвестицій склав 19 млн грн).

В поточний момент на черкаському "Азоті" працюють цеху аміаку А-3, карбаміду М-2, цех по виробництву аміачної селітри М-9 і цех КАС.

Черкаське ПАТ "Азот" - одне з найбільших хімічних підприємств України. Підприємство спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, іонообмінних смол. На підприємстві працює близько 4,5 тис. чоловік.

Холдинг Ostchem входить в Group DF і об'єднує чотири виробника азотних добрив (ПАТ "Азот" (Черкаси, Україна), ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка, Україна), ПРАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк, Україна), ПАТ "Рівнеазот" (Рівне, Україна), мережа складів "УкрАгро НПК" і морський спеціалізований порт "Ніка-Тера".

Засновником і власником Group DF є український бізнесмен Дмитро Фірташ.