ua en ru

ФДМУ прогнозує виручку в 500 млн грн від продажу держпакету акцій "Сумихімпрому" в 2014 р

Фонд держмайна України (ФДМУ) планує в 2014 р. виставити на продаж державний пакет акцій ПАТ "Сумихімпром", стартова ціна якого складе близько 406 млн грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Фонд держмайна України (ФДМУ) планує в 2014 р. виставити на продаж державний пакет акцій ПАТ "Сумихімпром", стартова ціна якого складе близько 406 млн грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стартова ціна - 405-406 млн грн. "Сумихімпром" має борг перед державним бюджетом - майже 105-110 млн грн", - сказав Рябченко на прес-конференції сьогодні в Києві.

За його словами, після реалізації держпакета "Сумихімпрому", держава отримає близько 0,5 млрд грн.

"При цьому кредиторська заборгованість "Сумихімпром" з урахуванням зобов'язань перед комерційними банками становить загалом близько 1,39 млрд грн", - додав Рябченко.

Відзначимо, що в травні 2013 р. повідомлялося про плани ФДМУ продати 100% акцій ПАТ "Сумихімпром" до кінця 2013 р. Згідно з повідомленням, планується здійснити пільговий продаж 2,25% акцій (39 млн штук), з них 0,89% - працівникам підприємства, ще 1,36% - іншим громадянам, які мають право на пільгове придбання акцій. Продаж планується здійснити протягом 3 місяців з дня затвердження відповідного наказу. Ще 5% акцій (86,9 млн штук) буде продано на фондових біржах з другого по третій квартал 2013 р. на аукціоні за методом підвищення та зниження ціни. І найбільший пакет акцій підприємства - 92,75% буде продано за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону. Терміни виконання - з II по IV квартал 2013 р.

Всього до кінця року буде розміщено 100% акцій "Сумихімпрому" (1,7 млрд штук) номінальною вартістю 434,7 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в кінці жовтня "Сумихімпром" відновило виробництво складних мінеральних добрив і двоокису титану після планової зупинки підприємства на початку жовтня 2013 р. ПАТ "Сумихімпром" 1 жовтня 2013 р. здійснило планову зупинку виробництва складних мінеральних добрив. Зупинка була пов'язана з несприятливою ситуацією на світових ринках, а саме з падінням цін на мінеральні добрива-за зниження попиту на них. Оскільки виробництво пігментів технологічно пов'язаний з виробництвом мінеральних добрив, ВАТ "Сумихімпром" також тимчасово зупинило виробництво двоокису титану.

ПАТ "Сумихімпром" - енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 гектарів. Підприємство розташоване на північному сході України. До складу підприємства входять: 11 основних цехів, 20 допоміжних цехів, 7 підрозділів непромислової групи (комбінат громадського харчування, санаторій-профілакторій та ін). Чистий дохід підприємства в 2012 р. склав 2,9 млрд грн при чистому збитку (зріс 80,5 раз) 207,2 млн грн.