ua en ru

Авдіївський коксохім знову обстріляли, загинув один співробітник

Авдіївський коксохім знову обстріляли, загинув один співробітник

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) 4 лютого піддався артобстрілу, загинув працівник підприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби АКХЗ.

"Пошкоджено основне обладнання підприємства. На цей момент відомо, що загинув один заводчанин, є поранені. Повну інформацію про постраждалих працівників АКХЗ і про ступінь руйнувань отримати поки неможливо", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що снаряди розірвалися в коксових цехах №1 та 2, цеху сіркоочищення №1. Із-за ушкоджень порушено газопостачання заводу, від якого залежить працездатність коксових батарей і в цілому всього АКХЗ. Видача коксу тимчасово припинена.

"На момент обстрілу в цехах знаходилися люди. Один працівник загинув, кілька людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждалі були доставлені в центральну міську лікарню, де їм надали першу допомогу. Так як авдіївська лікарня знаходиться під обстрілом, поранені направлені в лікарню р. Димитров", - повідомили в АКХЗ.

Авдіївський коксохімічний завод піддається інтенсивному обстрілу з липня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося більше 120 снарядів.

Зазначимо, востаннє АКХЗ обстріляли 31 січня.

Нагадаємо, з Авдіївки та Дебальцеве за сьогодні евакуювали 431 мирного жителя.