ua en ru

Авдіївський коксохім може зупинити роботу через обстріли

Авдіївський коксохім може зупинити роботу через обстріли

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) перебуває на межі закриття через обстріли міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Групи Метінвест, до якої належить завод.

"Пізно ввечері 12 січня місто Авдіївка піддався масованому артилерійському обстрілу, в результаті якого пошкоджено два високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) Групи Метінвест, зруйновані під'їзні колії залізничної станції "Авдіївка", знеструмлена Донецька фільтрувальна станція", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом декількох годин територія міста перебувала під артилерійським обстрілом, серед мешканців є поранені.

"Вийшли з ладу високовольтні вводи надають значний вплив на роботу основного обладнання АКХЗ. Тривалий нестабільне електропостачання може призвести до втрати коксових батарей і зупинці заводу", - повідомили в прес-службі.

За словами генерального директора АКХЗ Муси Магомедова, зараз заводчани спільно з енергетиками ДТЕК і фахівцями "Укрзалізниці" ведуть переговори з учасниками бойових дій про надання "зеленого коридору" для оперативного проведення ремонтно-відновлювальних робіт залізничного полотна і ліній електропередач.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод піддається постійним артилерійським і мінометним обстрілам з липня минулого року. Так, 11 січня завод був в черговий раз обстріляний. Снарядами пошкоджено устаткування цеху сіркоочищення №1 і заводський теплотраси. Значно пошкоджені электрокабельные мережі підприємства. Раніше "Метінвест" заявив про припинення постачань сировини на Авдіївський коксохім через пошкодження залізничного полотна.