ua en ru

"Рівнеазот" в 2014 р. збільшив обсяг реалізації продукції на 40% - до 2,58 млрд грн

ПАТ "Рівнеазот", що входить в холдинг Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), збільшило реалізацію готової продукції на 40,26% порівняно з попереднім роком. Про це повідомили у прес-службі Group DF.

Так, минулого року підприємство реалізувало основних продуктів (робіт і послуг) на суму понад 2,58 млрд грн, що на 741 млн грн більше, ніж у 2013 році.

Збільшені продажу основних продуктів у порівнянні з попереднім роком: водного технічного аміаку - на 9,5%, аміачної селітри - на 26,96%, вапняно-аміачної селітри - на 60,71%, рідкого азоту - на 12,23%. Продажі рідкого технічного аміаку виросли більш ніж в 2,5 рази.

Зокрема, в 2014 році "Рівнеазот" реалізував аміачної і вапняно-аміачної селітри на суму понад 2,38 млрд грн. Продажі водного технічного та рідкого технічного аміаку досягли 199,21 млн грн.

У зв'язку з тим, що минулого року Ostchem з міркувань безпеки призупинив діяльність двох підприємств азотної хімії на Сході України, "Рівнеазот" і Черкаський "Азот" оптимізували виробництво і свої реалізаційні програми, щоб забезпечити українських аграріїв необхідними мінеральними добривами.

Нагадаємо, що консолідація хімічних активів Group DF (підприємств азотної хімії) почалася в 2010 році. Основною метою об'єднання було підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на глобальних ринках добрив і зміцнення ролі України як одного з найсильніших гравців світового ринку міндобрив.

Як повідомлялося, напередодні компанія Дмитра Фірташа Ostchem і російський "Газпромбанк" врегулювали питання погашення боргу на 842,5 млн дол.