ua en ru

ЛУКОЙЛ 1 листопада планує відновити виробництво полівінілхлориду на "Карпатнафтохімі"

"Лукойл" 1 листопада 2013 р. планує відновити виробництво суспензійного полівінілхлориду (ПВХ) на українському "Карпатнафтохімі", йдеться в повідомленні компанії. Як наголошується, в даний час для цього розпочато пусконалагоджувальні роботи.

"Лукойл" 1 листопада 2013 р. планує відновити виробництво суспензійного полівінілхлориду (ПВХ) на українському "Карпатнафтохімі", йдеться в повідомленні компанії. Як наголошується, в даний час для цього розпочато пусконалагоджувальні роботи.

10 вересня 2013 р. на підприємстві було відновлене виробництво поліетилену.

"Відновлення виробництва поліетилену і ПВХ дозволить повністю задовольнити український ринок в цьому виді продукції", - йдеться в повідомленні.

Виробництво етилену, поліетилену, вінілхлориду, каустичної соди, хлору та суспензійного ПВХ на "Карпатнафтохімі" було припинено у вересні 2012 р. у зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції. У квітні 2013 р. Кабінет міністрів України і "Лукойл" підписали меморандум про реалізацію низки заходів для виведення підприємства на рентабельний рівень виробництва.

"Компанія зі свого боку виконала взяті на себе зобов'язання, в тому числі по нарощуванню обсягів виробництва і збереження кількості робочих місць. Українська сторона також взяла на себе низку зобов'язань, виконання яких могло б сприяти виходу підприємства на рентабельний рівень виробництва", - зазначають у " Лукойлі". Там попереджають, що в разі збереження негативних тенденцій на ринку нафтохімічної продукції для підтримки рентабельності виробництва компанія буде змушена скорочувати виробничі витрати, у тому числі шляхом оптимізації чисельності персоналу підприємства.

Президент ВАТ "Лукойл" Вагіт Алекперов планує найближчим часом відвідати Київ і провести переговори з українським керівництвом про створення додаткових сприятливих умов для виведення підприємства на рентабельний рівень виробництва без негативних соціальних наслідків.

ТОВ "Карпатнафтохім" - одне з найбільших підприємств нафтохімічного комплексу України. Компанія - єдиний виробник суспензійного полівінілхлориду. У 2008-2011 рр. на "Карпатнафтохімі" була проведена масштабна модернізація технологічного обладнання, в 2012 р. був введений в експлуатацію цех по виробництву виробів з поліхлорвінілових суспензійних смол потужністю 20 тис. т в рік. В даний час підприємство здатне щорічно виробляти 300 тис. тонн полівінілхлориду, 200 тис. т каустичної соди, близько 180 тис. т хлору, а також 250 тис. т етилену і 100 тис. т поліетилену.